A Madeinpapp.hu cookie-kjal segíti a webáruház használatát. Elfogadom
Menü
Te itt jársz: > >

GRENDHA

 
 
 
A Grendha márka története 1971-ben kezdődött Braziliában. Ekkor alapította meg a Plásticos Grendene Lda nevű céget Pedro és Alexandre Grendene. A testvérpár először a műanyagban rejlő lehetőségeket próbálta kiaknázni és az addig rattanból készült bor rekeszeket gyártották műanyagból. Később mezőgazdasági gépekhez gyártottak műanyag alkatrészeket. A cipőgyártás csak ezután következett.
 
 
A Grendene testvérek elsőként használtak nylont, mint nyersanyagot cipőtalp és sarok előállításához. Az első szandál kollekciót 1979-ben dobta piacra a Grendene, Melissa márkanév alatt. A szandálok azóta világhírűvé váltak.
 
 
A Grendha női cipőket forgalmazó márkát id. Preston Haag alapította meg az Egyesült Államokban. Preston Haag, bank igazgatói munkáját othagyva olyan termékek után kutatott, melyeket Brazíliából az Egyesült Államokba importálhatott. Egy brazíliai fogadás alkalmával figyelt fel a Grendene cipőkre, melyeket a helyi fiatal nők viseltek. 1981-ben megegyezett a Grendene-vel, a cipők amerikai forgalmazásáról és a céget Grendhanak nevezte el.
 
 
A Grendha műanyag cipők mellett hagyományos anyagokból is gyárt cipőket. Kollekcióihoz olyan hírességek adták a nevüket, mint Shakira valamint Brazíliban nagy hírnévnek örvendő énekesnők Ivete Sangalo és Paula Fernandes. A Grendene cipőgyár a Grendha-n kívül még olyan márkákat forgalmaz, mint az Ipanema vagy a Rider és a mai napig is forgalmazza Melissa nevű márkáját.